תל יודפת

 

בבוקר יום שישי יפהפה, אך עם המון רוח, לקחנו את בקבוקי המים שלנו ויצאנו אל האתר ההיסטורי תל יודפת, כחצי שעה נסיעה מהבית. ידענו שלאתר יש קצת היסטוריה, אבל לא היינו בטוחים מה היא עד שהגענו לשם.

למעשה זהו אתר חשוב מאוד בהיסטוריה של ישראל. זו הייתה העיירה היהודית הראשונה שהותקפה באכזריות על ידי הרומאים בתגובה למרד היהודי הגדול, בשנת 67 לספירה. לאחר 47 ימים נפלה העיירה לרומאים, 40,000 יהודים נהרגו, ו-1,200 נשים וילדים שועבדו. יודפת נהרסה ונשרפה עד היסוד. הרבה ידוע על הקרב שהתרחש כאן, הודות לספרו ההיסטורי של יוספוס פלביוס, מלחמת היהודים.

יודפת הקדומה (המכונה בפי היוונים יוטפאטה, או יוטפה) מוזכרת במשנה ככפר יהודי מבוצר מתקופת יהושע. עם זאת, מחקרים ארכיאולוגיים באתר חשפו כפר צנוע שהוקם מתישהו במהלך התקופה ההלניסטית, בין המאות ה-4 ל-3 לפני הספירה. כאשר מלכי החשמונאים הרחיבו את השפעתם אל הגליל בעשורים האחרונים של המאה ה-2 לפנה"ס, חל שינוי באוכלוסייה ביודפת ויהודים אכלסו את הכפר.

ישנן מערות רבות על התל.

על פי המשנה, העיירה יודפת הייתה מוקפת חומה לפני ש כנען נכבשה על ידי בני ישראל, בפיקודו של יהושע.

 

לקריאת מידע נוסף על האתר, הפוסט בבלוג הזה, מאת לב צימבלר, הוא די מקיף.

מלבד ההיסטוריה המדהים שלה, תל יודפת ידועה גם כאחת הנקודות בישראל עם שפע אדיר של פרחי חצב! אבל בספטמבר, לא כשהיינו שם בינואר.

 

לדאבוננו, בית הפרסקו לא היה פתוח לקהל המבקרים.

ליצירת קשר
054-6446396 / 050-5921628
[email protected]
או
[email protected]